Kosár

Nincsenek termékek a kosárban.

Felelősen gondolkodó sellők számára
fontos a fenntarthatóság

A Chocolate Mermaid termékek olyan folyamatok eredményei, amelyekkel igyekszünk a lehető legkisebb uszonycsapást mérni a környezetünkre.

Minden pólónk GOTS (Global Organic Textile Standard) minősített pamutból készül, vagyis nem pusztán organikus anyagokat használunk fel. Biztosak lehetünk abban is, hogy a textilek alapanyagai megfelelően ellenőrzött termesztésből származnak és feldolgozásuk, kereskedelmük is ellenőrzött feltételek mellett, az előírt ökológiai, környezetvédelmi, illetve társadalmi előírások maximális betartásával történik. A pamut gyártása során a gyárakban méltányos munkakörülmények között, felnőtt embereket foglalkoztatnak. A GOTS minősítésű anyag ezért sokkal több, mint csupán egy textil, amely organikus gyapotból készül.

A Chocolate Mermaid termékek előállításához nélkülözhetetlen alapanyagokat lehetőség szerint nem reptetjük, mert ezzel egy feleslegesen magas szállítási költséget kellene Rád terhelnünk, továbbá borzalmasan nagy ökológiai lábnyomot hagyna minden egyes termék ami kikerül az uszonyaink közül. Inkább közúton zötykölődik, mert ráér és mi is ráérünk. Emlékszel? A sellők nem tudnak szaladni.

A gyártásban mi is tevékenyen résztveszünk: szabunk, vasalunk, hajtogatunk, címkézünk. A csapatunk nélkülözhetetlen tagjai továbbá a csodálatos varrónőink és a fantasztikusan türelmes hímzőnk, akik a saját maguk által megszabott munkabérért dolgoznak a Chocolate Mermaid termékeken.

Nem utolsó sorban pedig büszkék vagyunk arra, hogy tartós, minőségi termékeket nyomhatunk a futáraink kezébe, akikkel keresztnéven szólítjuk egymást és Mikuláskor csokit csempészünk nekik a csomagok közé.

Az egész folyamat hőse pedig Te vagy, aki a fenntarthatóságot választottad és ezzel segítesz megőrizni a Földet a jövő ebihalai számára.